Mevcut smf forumda TR karakter sorunu

Başlatan BöcekBaşı, 02 Ekm 2024, 01:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçiler konuyu incelemekte.

BöcekBaşı

Merhabalar mevcutta herhangi bir sorun olmayan yani yeni mesajlarda Türkçe karakter hatası almadığım ancak eski konuların bazılarında Türkçe karakter hatası aldığım bi forum sitem mevcut bunu nasıl düzeltebilirim.
Görseli ek olarak ekledim

tarantula901

Merhaba sitede en sonngüncelleme ne zaman yapıldı.

Site isodan utf8'e geçiş yapıldı mı?
Sitenizde işlem yapmadan önce mutlaka yedek alın, yedek alın yedek almayı unutmayın her şeyden önce bu önemli

Pm'den ve Skype'den istenilen destekler ücretlidir. Ücret ödememek için lütfen sitede sorunuzu konu açarak sorabilirsiniz.

Ücretli Smf Destek İçin

BöcekBaşı

Maalesef net bir bilgim yok site eskiden kalma yedekle birlikte alınmıştı. Şuan ki sürüm 2.1.4 bakılabilecek alan neresidir acaba oradan bi bakayım.

tarantula901

Veritabanındami bir tabloyu kontrol etme şansınız var mı, mesela hatalı olan bir konunuzu mesajlar tablosundan bulup görmüş olduğunuz karekterdemi yoksa başka bir karekterdemi öğrenmek lazim.

Herşeyden önce yedek almayı unutmayın
Sitenizde işlem yapmadan önce mutlaka yedek alın, yedek alın yedek almayı unutmayın her şeyden önce bu önemli

Pm'den ve Skype'den istenilen destekler ücretlidir. Ücret ödememek için lütfen sitede sorunuzu konu açarak sorabilirsiniz.

Ücretli Smf Destek İçin

BöcekBaşı

Yedek aldım ancak dediğiniz şekilde tablo bulamadım.
Tabloyu nasıl bulabilirim phpmyadmin de acaba

tarantula901

Alıntı yapılan: BöcekBaşı - 02 Ekm 2024, 13:00Yedek aldım ancak dediğiniz şekilde tablo bulamadım.
Tabloyu nasıl bulabilirim phpmyadmin de acaba

Smf_messages tablosuna bakın

Daha önceden aynı sorunu yaşamişsiniz sanırım sitede konunuz vaemış.

Siteyi admin panelden ingilizce diline çevirip aynı hatayı alıp almadığınızı kontrol edermisiniz.

Ücretli Smf Destek İçin

BöcekBaşı

tarantula901

Sıkıntı büyük malesef düzeltmek zor, farklı bir karekterlerde olsaydı sorun çözülürdü hepsi soru işareti olmuş malesef

Bu resimleri wordpresden mi alıyorsunuz.

Yeni mesajlarda sorun olmaz ama eskileri manuel düzeltmeniz gerekiyor sanırsam

Ücretli Smf Destek İçin

BöcekBaşı

Alıntı yapılan: tarantula901 - 02 Ekm 2024, 15:48Sıkıntı büyük malesef düzeltmek zor, farklı bir karekterlerde olsaydı sorun çözülürdü hepsi soru işareti olmuş malesef

Bu resimleri wordpresden mi alıyorsunuz.

Yeni mesajlarda sorun olmaz ama eskileri manuel düzeltmeniz gerekiyor sanırsam
Wordpress konusunu anlayamadım hocam.
Yenilerde sorun yok aynen ama eskiler hep sorunlu.
Scripti xenforo yapayım dedim taşıdım orası daha fazla bozuldu linkler falan bunun için öneriniz var mıdır acaba tr karakterler tam bozulmuş oluyor tasiyinca

tarantula901

Alıntı yapılan: BöcekBaşı - 02 Ekm 2024, 15:59Wordpress konusunu anlayamadım hocam.
Yenilerde sorun yok aynen ama eskiler hep sorunlu.
Scripti xenforo yapayım dedim taşıdım orası daha fazla bozuldu linkler falan bunun için öneriniz var mıdır acaba tr karakterler tam bozulmuş oluyor tasiyinca

Karekterler soru işareti olduğu benim bildiğim bir çözüm yok malesef manuel değiştirecek sanırım

Ücretli Smf Destek İçin

BöcekBaşı

Alıntı yapılan: tarantula901 - 02 Ekm 2024, 16:17Karekterler soru işareti olduğu benim bildiğim bir çözüm yok malesef manuel değiştirecek sanırım
Teşekkürler hocam ilginize.

tarantula901

Alıntı yapılan: BöcekBaşı - 02 Ekm 2024, 17:19Teşekkürler hocam ilginize.

Rica ederim keşke elimden br şey gelseydi.

Ücretli Smf Destek İçin

BöcekBaşı

@tarantula901 smf sürüm düşürmüş olsak işe yarar mıydı acaba bu sorun çözülür mü?

BöcekBaşı

Şöyle bir şey örneğin atıyorum 1.1.9 gibi bir sürüm kurup veritabanını içeri aktarsak sonrasında nasıl bir sonuç olur acaba düzelme olabilir mi?

tekyürek

Alıntı yapılan: BöcekBaşı - 04 Ekm 2024, 15:02Şöyle bir şey örneğin atıyorum 1.1.9 gibi bir sürüm kurup veritabanını içeri aktarsak sonrasında nasıl bir sonuç olur acaba düzelme olabilir mi?
Eski veri tabani yedegin yokmu karakter hatasindan öncesine ait